1) Τι είναι ο 1ος Blog-o-Μαραθώνιος?
Πρόκειται για μία εθελοντική κίνηση μιας ομάδας bloggers με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για την ενίσχυση του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ» και του 1ου Ογκολογικού Νοσοκομείου Παίδων.

2) Μπορώ να συμμετάσχω κι εγώ?
Το γεγονός ότι το εγχείρημα αυτό έφτασε στην πραγμάτωσή του από μερικούς bloggers, δε σημαίνει ότι αποκλείεται κανένας από τη διαδικασία. Ο κάθε χρήστης του διαδικτύου δικαιούται να λάβει μέρος στη διαδικασία, είτε είναι blogger, είτε όχι -αρκεί να κατατίθενται στοιχειώδη προσωπικά δεδομένα (όπως ένα ψευδώνυμο -αν όχι το πραγματικό όνομα- του χρήστη και μια ενεργή διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), ώστε να υπάρχει μια δικλείδα επικοινωνίας. Υπό την έννοια της συμμετοχής, συμπεριλαμβάνεται τόσο η κατάθεση προσφορών για τα αντικείμενα της δημοπρασίας, όσο και η προσφορά αντικειμένων προς δημοπράτηση.

3) Ποιοι είναι οι διοργανωτές αυτής της κίνησης?
Οι διαχειριστές του ιστοτόπου θα παραμείνουν ανώνυμοι. Πρόκειται για bloggers που θα κρατήσουν την ταυτότητά τους κρυφή, ώστε να μη δημιουργηθεί καμία προσπάθεια καπήλευσης του όλου εγχειρήματος. Το σίγουρο είναι ότι πίσω τους βρίσκεται ο Σύλλογος Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ» που χαιρετίζει με ανακοίνωσή του τον 1ο Blog-o-Μαραθώνιο.

4) Πώς θα είμαι σίγουρος για το πού θα πάνε τα λεφτά μου?
Η κατάθεση των χρημάτων θα γίνεται με το πέρας της δημοπρασίας σε λογαριασμό της «ΕΛΠΙΔΑΣ». Κανένα ποσό δε θα περάσει από τα χέρια των διαχειριστών του παρόντος ιστολογίου. Υπεύθυνη για το Νόμο ορίστηκε η δικηγόρος κα Ζωή-Μαρία Μήλιου (τηλ. 210 3303593).

5) Ποια θα είναι η διάρκεια του 1ου Blog-o-Μαραθώνιου?
Η δημοπράτηση των αντικειμένων θα ξεκινήσει στις 25/12/2009 και θα λήξει στις 04/04/2010. Νέα αντικείμενα προς δημοπράτηση θα μπορούν να προστίθενται από την έναρξη μέχρι και δύο εβδομάδες πριν τη λήξη του Μαραθωνίου.

6) Πώς θα λειτουργεί η δημοπράτηση?
Ο τρόπος είναι οικείος για τους bloggers και δεν είναι άλλος από την εισαγωγή νέων σχολίων. Σε κάθε αντικείμενο θα υπάρχει αναρτημένη η τελευταία προσφορά. Ο ενδιαφερόμενος θα μπορεί να καταθέσει μια νέα υψηλότερη προσφορά κάνοντας κλικ στο σύνδεσμο «Σχόλια» ακριβώς κάτω από τον τίτλο του αντικειμένου. Η κατάθεση ανώνυμων σχολίων θα αποκλειστεί, για να διαφυλαχθεί η εξέλιξη της δημοπράτησης. Με αυτόν τον τρόπο θα είναι προσβάσιμες οι ηλεκτρονικές διευθύνσεις όλων των συμμετεχόντων και συνεπώς δυνατή η μεταξύ τους επικοινωνία, εφόσον αυτή κριθεί αναγκαία.

7) Θέλω να συμμετάσχω. Τι κάνω?
Στέλνετε ένα e-mail στο gia.tin.elpida@gmail.com με τα παρακάτω: Α) Μια φωτογραφία του αντικειμένου -σε όσο το δυνατόν καλύτερη ανάλυση- που θα επισυνάψετε στο mail, Β) Το όνομά σας ως blogger (π.χ. gia.tin.elpida). Αν δεν είστε blogger μπορείτε να στέλνετε επώνυμα (προτιμητέο) ή με ψευδώνυμο (που πρέπει να διατηρείτε και να χρησιμοποιείτε ως το τέλος της δημοπρασίας -π.χ. giorgos papadopoulos), Γ) Διεύθυνση ιστολογίου -αν είστε blogger (π.χ. http://giatinelpida.blogspot.com/), Δ) Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (π.χ. gia.tin.elpida@gmail.com). Σε αυτή τη διεύθυνση θα στέλνουμε το επιβεβαιωτικό μήνυμα της συμμετοχής σας, ώστε να διαπιστώνουμε ότι είναι ενεργό, χωρίς να το εμφανίζουμε πουθενά δημοσίως και σεβούμενοι το απόρρητο της προσωπικής σας διεύθυνσης και Ε) μια αναλυτική περιγραφή του αντικειμένου (χρώμα/διαστάσεις/παλαιότητα κλπ.) με μια προτεινόμενη αρχική τιμή (π.χ. 20 ευρώ). Προαιρετικά, μπορείτε να στέλνετε και κάποιον χαιρετισμό προς την όλη προσπάθεια (όχι πάνω από 2 προτάσεις). Στη συνέχεια, θα ενημερώνεστε μέσω e-mail ότι αναρτήθηκε η προσφορά σας και ένα link, για να εγγράφεστε στα σχόλια του συγκεκριμένου post, ώστε να παρακολουθείτε και μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου την εξέλιξη του πλειστηριασμού του αντικειμένου σας.

8) Δε μπορώ να συνεισφέρω οικονομικά, ούτε με κάποιο αντικείμενο.
Πώς αλλιώς μπορώ να βοηθήσω?
Υπάρχει τρόπος. Μπορείτε να ενημερώσετε το φιλικό σας περιβάλλον για την κίνησή μας. Επίσης, αν διαθέτετε κάποιο ιστολόγιο ή κάποιο άλλο μέσο κοινωνικής δικτύωσης (π.χ. facebook, myspace, hi5 κτλ) μπορείτε να αναρτήσετε εκεί έναν σύνδεσμο με τη διεύθυνση του παρόντος ιστολογίου. Banners (φωτογραφίες του Blog-o-Μαραθώνιου) με οδηγίες μπορείτε να βρείτε στο ομώνυμο tab στο πάνω μέρος του ιστολογίου μας.

9) Γιατί ο 1ος Blog-ο-Μαραθώνιος γίνεται για την «ΕΛΠΙΔΑ»?
Αδιαμφισβήτητα η «ΕΛΠΙΔΑ» επιτελεί σημαντικότατο κοινωνικό έργο στον ελλαδικό χώρο, ιδιαίτερα με την υποστήριξη της ανέγερσης του 1ου Ογκολογικού Νοσοκομείου Παίδων στην Ελλάδα. Πρόκειται για έναν αξιόπιστο Σύλλογο που έχει δείξει έμπρακτα και πολλάκις στο παρελθόν ότι αξιοποιεί στο έπακρο τις δωρεές που του γίνονται. Επίσης, πρόκειται για το μόνο Σύλλογο που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μας και ενδιαφέρθηκε εξ’ αρχής για μια τέτοια προσπάθεια.

10) Δεν έχω καλυφθεί από τα παραπάνω. Πού μπορώ να ρωτήσω περισσότερα?
Με την αποστολή ενός e-mail στο gia.tin.elpida@gmail.com είμαστε στη διάθεσή σας.